Nomad

Transalpina – farmecul unui drum printre nori

Transalpina, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui este cea mai frumoasă șosea la înălţime din România care traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali, paralel cu Valea Jiului și Valea Oltului, într-un traseu plin de inspirație și culoare.

Pentru că am rămas impresionată de frumuseţea ei sălbatică şi de drumul superb care te poartă printre nori într-un peisaj de poveste, am ales să fac acest traseu de 2 ori. A doua oară, ocazia s-a ivit în urma unei discuţii cu nişte prieteni, iar oferta a fost de nerefuzat. Aşa că pentru un weekend am ales să ne desfătam inimile şi ochii cu peisaje montane, în căutarea unei oaze de răcoare în plină vară.

După ce am parcurs întregul traseu, spre lăsarea serii ne-am îndreptat către staţiunea Rânca, unde am înnoptat. Am fost plăcut surprinsă de vederea pe care o aveam de pe balconul camerei: munţii ascunşi între îngrămădiri enorme de nori, o mulţime de cabane şi case rustice şi turme de oi păscând. Ştiu că a doua zi de dimineaţă ne-am trezit mai greu, căci era un aer atât de rece şi curat, care te îndemna să dormi buştean. (M-aș putea obișnui să îmi beau cafeaua în repetate dimineți într-un asemenea decor. 🙂 )

La întoarcere am poposit şi prin Alba Iulia şi pentru că trebuia să ne răsfăţăm cu un prânz copios am mers la un restaurant din centrul oraşului unde am mâncat nişte burgeri extrem de buni. Am uitat să le fac poză – atât de foame îmi era!

Per total, chiar dacă mi-ar fi plăcut să fie mai puţin populată zona, m-a încântat acest mini trip.

Uitasem să menționez: oprindu-ne la Barajul Oaşa am avut ocazia să mâncăm nişte langosi delicioşi. Așa că dacă aveți drum pe acolo, trebuie neapărat să îi încercați!

Dacă îţi place să descoperi frumuseţile României, Transalpina este fără îndoială unul din locurile care merită să fie descoperite.

Cuvintele sunt de prisos, aşa că o să las fotografiile să vorbescă de la sine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *