Neutral

Până la urmă ce a zis lumea?

De cele mai multe ori avem tendinţa să ne ghidăm după părerile celor din jurul nostru. Este în natura umană să vrem să fim plăcuţi şi acceptaţi în societate, însă problema apare în momentul în care ne lăsăm atât de mult influenţaţi de părerile celor din jurul nostru, încât ajungem să nu ne mai recunoaştem.

Un vechi înţelept chinez, Lao Tzu, fondatorul Taoismului, spunea la un moment dat că dacă îţi pasă foarte mult de ceea ce cred oamenii despre tine, vei deveni prizonierul lor. Nimic mai adevărat!

Greutatea gândurilor celorlalţi poate deveni o adevărată povară şi te poate împiedica să îţi trăieşti viaţa, pentru că întreaga ta fiinţă (personalitatea gândurile, acţiunile) sunt controlate de un standard idealizat a ceea ce oamenii doresc să vadă. Când devii atât de obsedat de părerea celorlalţi, vei uita de tine, ajungând să îţi trăieşti viaţa într-o tentativă disperată de a-i mulţumi pe ceilalţi.

Răspunde-ţi la câteva întrebări. Te mulțumește cu viaţa ta?, Simţi că trăieşti în fiecare zi?, Îţi place ceea ce faci?. A rezona cu propria persoană, a ştii ce te face cu adevărat fericit şi a-ţi cunoaşte sufletul este ceea ce contează cu adevărat. Singura modalitate prin care te poţi simţi cu adevărat împlinit, prin care poţi dobândi adevărata fericire este să faci ceea ce îţi place, ceea ce te defineşte și te pune în valoare ca fiinţă!

Vopseşte-ţi părul în culoarea dorită, chiar dacă ceilalţi îţi spun că nu îţi va sta bine, fă-ţi tatuajul pe care ţi-l doreşti de mult timp, spune NU celor care te îndeamnă să faci lucruri care nu îţi fac plăcere şi nu te definesc, poartă pantalonii largi chiar dacă ceilalţi nu îi apreciază, poartă un costum de baie sexy şi simte-te incredibil în el, chiar dacă nu ai o siluetă de model, renunţă la oamenii toxici din viaţa ta.

Asumă-ți propriile decizii, învaţă să spui NU şi trăieşte viaţa pe care o meriţi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *