Lifestyle & Beauty

De ce iubesc uleiul de cocos

Uleiul de cocos a intrat în rutina mea de îngrijire de mai bine de un an.

Ţin minte şi acum că am mers într-o zi atât de entuziasmată la plafar cu gândul să îmi cumpăr fel de fel de uleiuri. Până la urmă am plecat doar cu un borcănel cu ulei de cocos, care o perioada a rămas uitat pe un raft din baie.

După câteva luni m-am hotărât să încerc uleiul de cocos, iar de atunci m-am îndrăgostit iremediabil de el.

Iată motivele pentru care îl ador:

Are calităţi hidratante uimitoare:

  • Din când în când îmi place să aplic pe ten uleiul de cocos seara, înainte de culcare şi să îl las să acţioneze pentru noapte.
  • Hidratează foarte bine buzele şi previne crăparea lor, mai ales în sezonul rece.
  • Este minunat pentru mâini fine şi tălpi ca de bebeluş. Pe mâini aplic seara înainte de culcare, în loc de cremă de mâini. Pentru tălpi fine, la fel – îmi pun şosete pufoase, iar dimineaţa, minune: tălpi fine, ca de bebeluş.
  • Îl folosesc în combinaţie cu loţiunea de corp. Intră foarte rapid în piele şi nu lasa nicio peliculă grasă.

Este un bun exfoliant. În combinaţie cu zaț de cafea sau mălai obţin un amestec delicios pe care îl aplic pe piele la duș o dată pe săptămână. Lasă pielea fină și stralucitoare.

Calmează iritaţiile (mai ales pe cele după epilare), deoarece reface rapid ţesutul şi reda strălucirea pielii.

Este bun dezinfectant. L-am folosit într-o perioadă în care am avut probleme cu tenul, în combinaţie cu ulei esenţial de arbore de ceai şi a curăţat foarte bine.

Este recomandat pentru părul deteriorat, hrăneşte în profunzime, îi oferă strălucire şi supleţe. Eu îl folosesc 1 data pe săptămână. Aplic uleiul pe păr şi îl las să acţioneze câteva ore înainte de îl spăla. (Poate fi combinat şi cu alte uleiuri, cum este cel de măsline sau ricin)

Din când în când în folosesc şi pentru masaj, dar în amestec cu ulei de lavandă. Combinaţia are un miros foarte plăcut şi este perfectă pentru relaxare şi aromaterapie.

 

La ce am mai folosit uleiul de cocos:

Pentru nuanţarea buzelor, în combinaţie cu puţină pudră de scorţişoară. Yummy!

Pe post de cremă de pantofi. Sună ciudat, dar da – am rămas în pană de cremă de pantofi şi am folosit foarte puţin ulei de cocos pentru strălucire. Rezultatul: pantofi ca noi. Chiar mai bine decât cu cremă.
||
||

Aș putea spune că este un produs minune. Și pe lângă aceste beneficii, uleiul de cocos poate fi mâncat, gătit, pus în salate, în prăjituri, este un superaliment bun de întins pe pâine. 😊

Voi la ce îl folosiţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *