Rețete

Chec pufos cu nucă și ciocolată

Un chec delicios cu nucă şi bucăţele de ciocolată topită şi foarte simplu de făcut. Merge perfect dimineaţa, alături de o cafea fierbinte! 😀

Ingrediente

4 ouă
5 linguri zahăr
50g unt
100g ciocolată
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 pliculeţ praf de copt
1 praf de sare
220g făină
1 lingură cacao
Opţional: miez de nucă (Cantitatea se pune după preferinţe. Eu am pus cam 100g)

Cum se prepară

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, după care untul se pune la topit pe baie de abur, iar între timp se mărunţeşte ciocolata.

Albuşurile se mizează cu zahărul până se obţine o spumă tare, iar mai apoi se mixează gălbenuşurile cu untul topit, praful de sare şi vanilia.

Praful de copt se amestecă cu făină.

Albuşurile se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri, se amestecă uşor şi se adaugă făina. Se amestecă în continuare până la încorporare, iar la final se pune şi miezul de nucă.

Se unge o formă de chec cu unt şi se tapetează cu făină. Se adaugă jumătate din compoziţie şi se nivelează uniform, după care se pune şi ciocolata mărunţita. Se iau 2-3 linguri din compoziţie, se amestecă cu cacao şi se adaugă peste ciocolată, iar la final se completează în tavă restul compoziţiei.

Se lasă la copt cca. 30 minute la foc mediu. La final se poate pudra cu zahăr sau se poate pune pe deasupra o glazură de ciocolată.

Poftă bună! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *